Mei 2024

Gepofte aartappel

(Gepofte Aardappel)

(Dit gerecht vind je in mijn kookboek "Mijn Buiten Keuken"

Ingrediënten:

60 gr Roomkaas,

20 gr Roomboter

(kamertemperatuur)

2 el Verse peterselie,

1 tl Kerriepoeder

4 Vastkokende aardappelen,

4 Sjalotten

Materiaal:

1 bekken, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vork en een BBQ

Werkwijze:

        • Prik met een vork gaatjes in de aardappelen.
        • Kook de aardappelen in een pan met water en zout z’n 15 minuten, giet ze dan af en laat ze afkoelen
        • Snipper de sjalot. Smelt ondertussen ¾ van de boter in een kleine koekenpan.
        • Laat de sjalotten op laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar worden maar laat ze niet kleuren. Voeg in de laatste minuut de kerriepoeder erdoor en laat het afkoelen. Voeg dan de roomkaas toe.
        • Halveer de aardappelen hol ze uit, prak de aardappelstukjes fijn roer dit door de roomkaasmengel heen en vul de gehalveerde aardappelen.
        • Wikkel ze nu in de aluminiumfolie, en leg ze nu voor ongeveer 20 minuten op de hete kooltjes van de braai (BBQ)
        • Hak de peterselie fijn, verwijder het aluminiumfolie, strooi de peterselie over de gepofte aartappel.

            Gepofte aartappel

            (Gepofte Aardappel)

            Reactie plaatsen

            Reacties

            Er zijn geen reacties geplaatst.